Knäckebröd med fänkål och god fortsättning!

 
God fortsättning på er! Julafton blev precis som jag hade önskat mig, lugn, mysig och full av kärlek. Jag fick den bästa julklappen man kan tänka sig, en pappa som hade en bra parkinson dag och det gjorde hela min dag. Att det skall behövas en hjärtinfarkt, Parkinson och en livskris för att förstå vad som betyder något. Can't buy me love sjunker Beatles och jag kan ju inte annat än sjunga med. Det som betyder något går inte att köpas för pengar. 
 
Idag väntar släktmiddag och stek i traditionell ordning. Tills dess chillar jag i soffan med radiodokumentär och en hund som värmer fötterna. Trevlig fortsättning på er!
 
Dagens recept, knäckebröd med fänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. 
 
Ca 10 st.
15 g färsk jäst
5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk hel kummin
4 dl fint rågmjöl
6 dl grahamsmjöl

Värm mjölk, sirap, salt och kryddor till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan och blanda ut jästen. Blanda i lite mjöl i taget tills degen går ihop. Jäs i ca 60 min. Kavla därefter ut runda tunna kakor, jag använde både en vanlig kavel och en räfflad. Nagga kakorna med en gaffel och gör en rundel i mitte om du vill ha det. Jag använde en lite kopp till hjälp.  Grädda  i 225 grader i 2-3 minuter tills brödet fått lite färg, vänd brödet bröden och grädda ett par minuter till.
 
#1 - - milla:

Vilket gott recept sparar det :)
Ha en bra fortsättning

#2 - - Busywoman:


Ser goda ut! Jag älskar knäckebröd, tror jag ska testa ditt recept nån dag:-)
Ha det bra!

#3 - - Fia:

Ser riktigt mumigt ut. Knäckebröd kan jag inte leva utan. Det krävs - även i jultider!
Ha en god fortsättning på julen
kramelikram <3
Fia