Karinmammans räk & kesopaj

 
 
Idag blir det mammas recept här på bloggen! Räk och kesopaj för att vara mer exakt. Den här pajen brukar mamma servera som förrätt eller som tillbehör när vi äter skaldjur. Den passar också perfekt på buffén eller som sommarlunch eftersom den är sådär härligt fräsch.
 
Lördag och jag städar och tvättar och väntar på att vännerna skall komma på besök. Lussebullebak och pepparkakebak och en massa mys står på schemat. Vardagsrummet är äntligen färdigtapetserat, yeey! Nu är det bara golvet som skall målas sen är det inredning för hela slanten.
Trevlig lördag på er!
 
 
Mammas räk och kesopaj
 
Pajdeg
 
200 g smör
5 dl mjöl
1 msk vatten
1 nypa salt
 
Blanda ihop ingredienserna snabb och låt vila i kylen i ca 30 min. Tryck därefter ut degen i en pajform och grädda på 200 grader i ca 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna innan du fyller den med räkfyllningen.
 
Fyllning:
300 g skalade räkor
200 g keso
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1 hackad knippa färsk dill
1 skvätt citronsaft
salt & peppar
 
Rör samman samtliga ingredienser och fyll pajskalet. Servera med extra citronskivor.
 
#1 - - Food around my World:

Åh det ser gott ut! Jag har fått för mig att jag inte gillar räkor, men alla säger att jag borde pröva.. Kanske ska pröva med detta isåfall, det känns som att det inte hade vart så farligt hehe :D

Svar: ja det tycker jag du ska testa, jag älskar't! ;)
Karin

#2 - - Fia:

DEN ska jag göra!

#3 - - sofie mumsfillibaba:

Vilken go paj! Mammor de kan de...:)
Låter som en mysig dag. Kul att baka med vänner!

#4 - - Charlotta - mamma till Theodor :

Hej! Måste bara kommentera nu, har läst sin blogg ett tag nu och orkar aldrig kommentera då jag läser via mobilen och den tar sån tid för mig att skriva då, inte enkelt när man har en liten å passa upp på hela tiden ;) men nu till det jag skulle säga! Jag ÄLSKAR din blogg! Herregud! Går in dagligen och får sån himla bra inspiration till att laga mat! Gjorde t ex farsdags nougaten till min pappa på farsdag och han blev helt lyrisk! :) nu tänkte jag testa pajen också men tror du man kan byta ut räkorna mot kräftor? Tänkte skippa saltet också så kan min lilla son också få äta det till lunch med mig :) tack för en underbar blogg!!! Kram Charlotta :)

Svar: Tack så mycket! jag blir så glad av dina ord :D Man kan absolut ta kräftor istället :)
Karin

#5 - - Celine:

Jag är ingen tjej som lagar mat så ofta, men eftersom att jag älskar både keso och skaldjur så otroligt mycket så måste jag prova den här! Tack så mycket!

#6 - - linnea gullarbergs:

låter super gott, den ska jag laga till påskbordet!

#7 - - Karin O:

Den såg riktigt smarrig ut:)