Jul i Paris

 
Jag kan aldrig tänka mig att det har undgått er att jag har en stor crush på Paris. Att möta våren i Paris är något av det vackraste och ljuvligaste du kan göra. Aldrig är vårsolen så vacker eller kärleken så stark som när man är i Paris (ni märker ju vad som händer med mig när vi börjar snacka Paris...) om våren. Men, Paris är inte fy skam i juletider heller skall ni veta. I år är första gången på tre år vi inte har besökt Paris inför julen. Staden är under november och december fylld med små och stora julmarknader, enorma mängder ljus och dekorationer. En av de mäktigaste upplevelserna jag vet och som vi ständigt återkommer till är att besöka en mässa i advent i Notre Dame. Tusentals levande ljus, en stor kör och fullt av människor. Helt fantastiskt... Maten är inte heller att leka med i juletider i Paris. Vi snackar rostade kastanjer i varje hörn, fransk nougat i mängder och god varm choklad i små stånd. Jag älskar't!  Mitt tips: kika gärna på den stora julmarknaden på Champs Elyseé men missa för guds skull inte de mindre marknaderna i Montmartre och att de små mysiga affärerna ofta har kvällsöppen i december och gärna bjuder på härliga varma drycker och choklad. Hög mysfaktor!
 
#1 - - Fia:

Vi var i Paris i oktober i år. Första gången i mitt liv - jag vill återvända. Vilken fantastisk stad..galet fint! Sen var det mkt gott att äta, dricka och dofter.
Kan bara tänka mig våren och julen.
kram
Fia

Svar: Love it! :D
Karin

#2 - - Karin O:

Jag var där i början av december förra året men blev faktiskt lite besviken. Trodde det skulle vara mkt julstämning men här i Shanghai var det nog 10 ggr mer jul:)

#3 - - Bland bakverk och kastruller:

Jag älskar Paris och kan tänka mig att det är mysigt där vid jultid!!!