Chokladmousse med salta rostade pumpakärnor

 
Tisdag och huset är kallt och ruggigt. Diskmaskinen går till skillnad från mig på högvarv efter gårdagens fotografering. Köket börjar sakteligen bli sig självt igen. Lyckligast av alla är antagligen Akilles som får slicka i sig alla rester...
 
Dagens efterrätt, en chokladmousse med salta, rostade pumpakärnor. Inspirationen kom från Viktor Westerlinds efterrätt vi blev serverade förra söndagen. Det här med salta knapriga pumpakärnor till en sametslen chokladmousse är en kulinarisk dröm. Dessutom lätt att göra många, perfekt på buffén!
 
Chokladmousse med salta rostade pumpakärnor ca 8 små portioner
 
200 gram mörk choklad (50-70%)
3 dl grädde
2 äggvitor
2 äggulor
1/2 dl socker
 
1 dl pumpakärnor
1 nypa havssalt
 
Smält chokladen och rör ner äggulorna. Blanda ordentligt tills smeten är krämig och fin. Vispa äggvitorna och socket tills du har en marängsmet som är fast och vit. Vispa grädden, inte för fast. 
Tag 1/3 av marängsmeten och blanda med chokladblangningen -blanda väl! Rör därefter ner resten av marängsmeten och därefter grädden. Lägg upp i koppar/glas/skålar och förvara i kylen. Rosta pumpakärnorna på hög värme i en torr stekpanna. Strö över en nypa havsssalt. Servera chokladmoussen med pumpakärnorna. 
 
 
 
#1 - - Food around my World:

Åh herregud så gott detta ser ut!!! rostade pumpakärnor är riktigt gott!

#2 - - Katarina:

Låter supergott!

#3 - - Klara:

Det där ser ju fantastiskt ut.

#4 - - Saras Träningsblogg:

Men åh va gott och vilka vackra bilder!!

#5 - - Simone:

OMG den skålen ser farligt god ut,mmm vilken kombination,frön med choklad,ja tack

#6 - - milla:

Vad gott och spännande med pumpakärnor:)