Bröd, bullar & kakor rosmarin medelhavet mördegskakor

Rosmarinkakor

 
När längtan efter Italien och medelhavet blir för stor brukar jag aningen laga starkt moccakaffe på min stora moccabryggare vi köpte i Florens. Bara smaken av starkt kaffe gör att jag nästan kan känna lukten av tomater, kryddor och havet i Italien. Ett annat alternativ är att baka italienska kakor eller biscotti och doppa i vin santo. En perfekt avslutning på vilken måltid som helst. Eftersom jag hade en massa rosmarin över tänkte jag att det kunde vara trevligt att testa att smaksätta mördegskakor med denna fantastiska ört. Sagt och gjort. Testa detta, det smakar och doftar ljuvligt!
 
Rosmarinkakor
225g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
7 dl dl vetemjöl
1 stor kvist färsk rosmarin, hackad
1 nypa salt

Vispa smör och socker och tillsätt därefter äggen.  Vispa till en jämn smet. Blanda ner de torra ingredienserna och rosmarinen. Rulla degen till en rumme med ca 5 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 1 timme.Skär i 1/2cm tjocka skivor och lägg på plåtar.   Grädda i 175grader i cirka 15-20 minuter eller till kakorna fått fin färg.
 
 
#1 - - Plommonet:

Jag tycker lite samma sak med rosmarin som med lavendel i kakor - på något vis lite läskigt! Rosmarin är skinkstek och lavendel en parfym för mig, så det känns helt tokigt att kombinera det med kakor! Tur att jag är mer nyfiken än skeptisk till det mesta och inte rädd att prova nya saker! Snart, snart, så ska jag testa det här också! :)

#2 - - Karoline | Gröna Skafferiet:

Rosmarin gör det mesta godare tycker jag! =) Kakorna verkar jättegoda

#3 - - Petra:

De där är goda de, jag har bakat liknade för inte så länge sedan och de passar ju sååå bra till te;)

#4 - - Katinkas Kitchen:

Rosmarin som är så gott! I goda kakor! Bra idé - måste prövas!

#5 - - Katinkas Kitchen:

Rosmarin som är så gott! I goda kakor! Bra idé - måste prövas!