Rödbetscréme

 
Ojoj säger jag bara. Rödbetscréme. Varför har jag inte testat detta tidigare? Rödbetornas sötma till salta rostade potatisar. Det är lycka det. Det kan låta som en märklig sås men den är väldigt, god. Testa den till grillat kött eller fisk. Jag använde färska rödbetor som jag kokade i saltat vatten. Det går säkert lika bra med hela inlagda rödbetor.
 
Efter en mer eller mindre sömnlös natt både pratar jag och skriver i twitterform. Gott. Salt. Hungrig. Sol. Ungefär så. Men jag tror att ni förstår vad jag menar. Nu svampplockning. I skogen.
 
Rödbetscréme
 
2 kokta rödbetor
3 dl creme fraiche
1 skvätt olivolja
salt och peppar
 
Kör rödbetor i en mixer tills du har en puré. Blanda ner creme fraiche, olivolja och salt och peppar. Mixa till en slät créme.
 
 
 
 
#1 - - bell:

något liknande brukar mammas karl göra till rökt sik, jättegott :)

Svar: ja det var en riktig hit som jag kommer använda till mycket :)
Karin

#2 - - Linda:

Vilken galet härlig färg det blev på såsen! Jag har aldrig tänkt på att man kan göra sås på rödbeta, bra idé! Det här ska jag prova! =)

Svar: gör det, jag tycker den blev kanon!
Karin