Grillade revben med vitlöksmarinad

 
 
Det har varit (för) få grillkvällar den här sommaren och igår när solen var framme passade vi på att grilla revben. Vi kunde till och med sitta på balkongen och äta. Hoppsan. Jag serverade grillade späda morötter till köttet och smörstekt potatis.
 
Den här helgen är jag hundvakt och det innebär att jag innan klockan ens är nio har hunnit avverka 2x powerwalks/jogging. Jisses säger jag och undrar vem den här friskusen är. Vilken enormt härlig känsla det är när man får resultat av träningen. När det finns studs i benen och man längtar till nästa runda. Jag kan lova er att det ha de jag aldrig trott om mig själv. Trevlig lördag på er kamrater!
 
Grillade revben med vitlöksmarinad
 
2 kg revben
3 dl rapsolja
2 stora vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk flytande honung
salt & peppar
 
Mixa samman samtliga ingredienser till en slät sås. Gnid in köttet i oljan och låt vila i kylen i minst en timme. Grilla därefter på hög värme och pensla på marinaden under tiden.
 
 
 
#1 - - Plommonet:

Studs i benen och god mat är två av de bästa sakerna som finns... speciellt när den goda maten är revbensspjäll! :)

Svar: eller hur! Sommarens slit i mördarbacken har gett resultat, det är så jäkla skönt när man känner att man blir starkare!
Karin

#2 - - HemkäraHanna:

Vi får nog hoppas på varma sensommarkvällar med grillning. Detta såg jättegott ut, i synnerhet morötterna.

#3 - - HemkäraHanna:

Vi får nog hoppas på varma sensommarkvällar med grillning. Detta såg jättegott ut, i synnerhet morötterna.

Svar: Morötterna blev riktigt härliga, de är ju så där söta nu också :)
Karin

#4 - - Coquina:

Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)