Grahamsbröd med zucchini

 
 
Projektet att använda hela den gigantiska zucchinin fortsätter. Fritatta, zucchinikaka och nu zucchinibröd. Och vet ni vad, jag har fortfarande en massa zucchini kvar! En riktig evighetszucchini....Efter ett par intensiva dagar i Malmö är vi hemma på västkusten. Efter ett par dagar med festival, restauranger, möten och 80 mil i bilen kändes det fint att komma hem till sin egen säng. Jo det är sant, jag har blivit en liten tant (oj, det rimmar!)
 
Trevlig lördag på er kamrater!
 
Grahamsbröd med zucchini
 
1 pkt färsk jäst
5 dl vatten
1 dl rapsolja
3 dl riven zucchini
5 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk honung
 
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt salt och honung. Blanda i riven zucchini och grahamsmjölet. Kör i maskin i någon minut tills det blandats och rör därefter ner resten av mjölet pö om pö. Låt jäsa i 1 timme. Knåda degen tills du har en smidig deg, degen kan vara ganska kladdid och mycket mjöl kan behövas på bakbordet. Forma ett stort bröd alt. mindre frallor. Låt jäsa i 30 min och grädda därefter på 225 grader i ca 40 min (stort bröd),
 
#1 - - Linda:

Haha, jag kommer att sakna zucchini-inläggen när bjässen är slut ;) Du kanske borde göra en kokbok om just zucchini? Jag gillar också att vara hemma och sova i min egen säng så i så fall är vi två som har blivit tanter. Det känns inte så hemskt faktiskt. Det är ju ändå en förmån att trivas så bra hemma =)

Svar: Haha ja en bok om zucchini är inte hel fel, börjar sina lite med recepten nu bara, har en stor bit kvar och vad gör man med den? Nej jag älskar att jag älskar att vara hemma, det känns väldigt fint att trivas så gott som vi gör :)
Karin

#2 - - Anna:

Zucchini går alldeles utmärkt att ha i skivor på bröd, i rå form istället för gurka, på vegetarisk pizza och i linsgryta och lasagne!

Våga mixtra med redan existerande rätter som du gillar och tillsätt zucchini ;-)

Svar: jag har haft det i lasagne och liknande men aldrig rå, det ska jag testa! :D
Karin