Chokladpaj med mascarponekräm, jordgubbar, blåbär & aprikoser

 
 
Dagens finfika (ett måste när man får besök) blev ett chokladpajskal fyllt med mascarponekräm med vanilj och toppad med massor av jordgubbar, blåbär och färska aprikoser. En riktig medelhavsdröm! Det har regnat och varit mulet hela dagen men i vårt kök har vi haft solsken, kärlek och skratt. Med två småttingar på 2 och 4 år är det svårt att ha något annat. Nu har Akilles somnat av utmattning och jag tänker dra på mig mysbrallorna och sjunka ner i soffan med en bra bok. Det här är lördagar när de är som bäst.
 
Chokladpajskal:
 
150 g rumstempererat smör
4 dl mjöl
1 ägg
1 dl florsocker
1 dl kakao (alt 1/2 dl kakao om man vill ha den lite mildare)
1 nypa salt
 
Blanda samman samtligan ingredinser till en deg som precis håller ihop. Låt vila  i kylen i ca 30 min. Tryck därefter ut degen i en pajform och grädda på 175 grader i ca 15 min. Låt kallna innan du fyller den med mascarponekräm (jag gjorde dubbel sats till fyllningen) och toppar med färska bär.
 
Gillar du det här recptet gillar du förmodligen det här också: Grillade nektariner med limemascarpone
 
#1 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Vad kul att du också gillar att använda mascarpone! Jag använder den nästan alltid i mina glasyrer/toppingar. Perfekt att blanda med grädde eller smör.

#2 - - sofie mumsfillibaba:

Verkligen fin-fika! Chokladskal har jag aldrig testat, mascarpone är jag dålig på att använda. Fräscht med all frukt och bär!

#3 - - Katarina:

Så vackra färger och den ser så fräsch ut!

Svar: ja jag älskar färgerna, färska aprikoser är en favorit :)
Karin

#4 - - Karin O:

Den där såg ju helt underbar ut!

#5 - - Vivi:

2 och 5 år! Inget annat. Och ja, vi är fortfarande mätta.

#6 - - Petra Eriksson:

Å jag orkar inte mer....jag blir galet sugen på allt DU GÖR!!!!!
Det är vackert på bild och lätta recept som är ljuvliga;) Härligt!

#7 - - fia:

Vilka otroligt vackra färger. Häftigt att byta ut till kakao. Måste testa!

#8 - - Anonym:

oooh vad smaskigt!:)