Karins fuskbaguetter
Ok, det här är inte baguetter enligt konstens alla regler. Men jag var sugen på baguetter men hade ingen surdeg sådär i bakfickan, eller i kylen så jag hittade på ett eget recept. Eller rättare sagt jag gjorde om mitt vanliga matbrödsrecept lite, lät degen jäsa lite extra och rullade ut tunna, fina bröd som fick fina snitt och gräddades i ugnen med lite extra vatten. Och, voila, ut ur ugnen kom ett par fina bröd med god skorpa som dög alldeles utmärkt som söndagsfika.

Någon dag skall jag få till den där surdegen, förra gången gick det inte så bra eftersom jag glömde bort den totalt, jag reser helt enkelt för mycket runt om i Sverige för att hålla på med sånt. Jag vet att det finns surdegsdagis, men det är kanske att ta i..?

Karins fuskbaguetter

1/2 pkt färsk jäst
12 dl vetemjöl special
6 dl vatten
2 msk honung
1 nypa salt

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt salt och honung, rör ner mjölet,  och spara ca 1/3. Låt jäsa i kyl i ca 24 timmar. Häll i resten av mjölet och bearbeta i maskin i ca 10 min. Rulla ut tunna bröd och snitta dem med rakblad (makabert) eller med vass kniv och låt jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader och sänk till 225 när du sätter in baguetterna. Sätt in en djup plåt under plåten med baguetter och häll ca 2-3 dl vatten i den. På så sätt får baguetterna en sån där fin skorpa. Grädda i ca 9-12 minuter.

#1 - - Debbie:

Åh, gud så gott! :) Kul att baka själv!

#2 - - Katarina:

Surdegsdagis, hihi! Jag har läst om en som tog med sin surdeg på längre resor :) Baguetterna ser fina ut och var säkert goda!

#3 - - HemkäraHanna:

De ser då inge fuskiga ut!

#4 - - Plommonet:

Jag ska glatt erkänna att jag hittills i mitt 25-åriga liv bara framställt fuskbaguetter och inte en endaste riktig baguette, men det har gått alldeles utmärkt det. Hurra för bra brödfusk och att du blir bättre! =D

#5 - - Amy's piece of cake:

Fuskisar går utmärkt att baka och smakar så gott. Dina bröd ser jättefina ut. Hoppas du kryat på dig nu!