Kanelbullar




Nybakade kanelbullar och ett glas mjölk är förmodligen något av det som ger högst lyckorus hos mig. Så enkel och så förbaskat gott. Jag gjorde mina kanelbullar i muffinsformar, då blev de höga och fina.

Idag är det stora städdagen här hemma. Solen lyser och avslöjar vartenda liten dammråtta. Det är dags för vårstädning...

Ca 25 st bullar

150 g mjukt smör
5 dl mjölk
1 pkt färsk jäst
1,5 dl socker
2 msk kanel
1/2 tsk salt
ca 1,4 l mjöl

1 ägg
pärlsocker

Fyllning:
200 g mjukt smör
1 dl socker
3 msk kanel


Låt smöret bli mjukt, värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och häll över mjölken och rör ut jästen. Tillsätt socker, salt, kanel och ca hälften av mjölet. Klicka i smöret i omgångar. Bearbeta degen tills den är slät och tillsätt resten av mjölet i omgångar tills du har en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 min. Kavla ut degen på ett mjölat bord. Rör ihop det mjuka smöret med sockret och kanel. Bred ut det över degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Lägg i bullformar och låt jäsa i ca 30 min. Vispa ägget och pensla över bullarna och strö över pärlsocker. Grädda i 250 grader i ca 8 min

#1 - - Katarina:

Ja, kanelbullar med kall mjölk är bara så gott :)

#2 - - HemkäraHanna:

Jag håller med om allt, om jag bara får byta ut kanelen emot vanilj istället.

Lycka till med städningen! Och ha en riktigt skön lång helg!

#3 - - Veronica:

Åhhhh, vad gott!!!