Fredagsfritattan - med potatis, vitlök & spenat
Jag känner att jag börjar bli lite tjatig men jag går mest här hemma i mysbyxor och är sjuk. Det tar tid det här och lusten att laga mat är inte gigantisk. Jag vill mest äta glass och äter en och annan leverpastejmacka. Det regnar och blåser hemma hos oss idag, när jag tittar över datorskärmen ser jag ett hav som är mörkblått och lite i uppror. En ganska mysig fredag egentligen. Den blir ännu mysigare om jag får tummen ur och bakar de där bullarna som jag tänkte baka igår.

Veckans bästa nyhet här hemma är att garderoben är färdig och att det till vår stora förvåning blev något av en walk-in-closet. Det var inte riktigt planerat..hehe...Äntligen, äntligen skall våra kläder bli sorterade och hänga fint på galgar.

Dagens lunch blev en potatisfritatta, bästa sättet att ta vara på kall potatis om ni frågar mig. Lite spenat och vitlök på det och saken är biff!

Ha en finfin fredag kamrater!

Fritatta med potatis, vitlök och spenat


6 kalla kokta potatisar
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
100 g babyspenat
5 ägg
2 msk vatten
salt & peppar
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader.Skiva potatisen, löken och vitlöken. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i de skivade ingredienserna samt spenaten. Vispa snabbt ihop ägg, vatten och salt & peppar. Häll över potatisen och löken och låt steka i ca 2 min. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda ca 10-15 min.

#1 - - Hanna:

Frittata är prima kylskåpsrensning, men jag tycker också om att äta kalla potatisar (särskilt färska) med smör och salt. :)

#2 - - Charlotta:

Nämen, nu får du se till att bli frisk! Stackare :=(