Toscansk grönsakssoppa med röda linser
Ok, jag vet vad ni tänker, det där är inte det vackraste hon lagat den där Karin. Det är väl i och för sig sant men det här är faktiskt en av mina favoritsoppor. Och skönheten sitter ju inte på ytan eller hur ;) En soppa som jag åt första gången i Toscana, med fläsk för den fina smakens skull och linser som mättar. Den här soppan bli bättre ju fler dagar den står i kylen, tredje dagen är den perfekt.

Toscansk grönsakssoppa med linser

100 g bacon eller pancetta
3 dl röda linser
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 liter vatten
1 bit spetskål
5 plommontomater
1 zuccini
1 dl vitt vin
färsk basilika
olivolja
salt & peppar

Så här gör du:
Häll lite olivolja i en kastrull, dela baconet i mindre bitar och fräs i olivoljan tillsammans med löken och vitlöken, det skall inte få färg! Strimla kålen och skär zuccinin i mindre bitar och låt de fräsa med en stund. Häll över vinet och vattnet och salta och peppra. Tillsätt linserna. Låt koka i ca 20 min. De sista minutrarna tillsätter du skivade tomater och basilika. Ringla över lite olivolja vid servering och servera med ett gott bröd.

#1 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Vad menar du med det, jag tycker det ser jättegott ut! Det låter verkligen toppen, med vitt vin och zucchini, två favoriter <3 Det borde ju inte göra stor skillnad att plocka bort baconet ;)

#2 - - Linda - Cupcakefluffan:

Låter gott .:-)

#3 - - Lisa:

Å mer soppa åt folket!

Min man vägar äta det å på lördag ska han till Tyskland, då ska jag frossa! Det får bli flera sorter tror jag när jag ändå är på G! :)

#4 - - Mårtenssons kök:

Ser hur gott ut som helst, så det så!

#5 - - Emmy:

Tycker också det ser gott ut. Men visst är det svårt ibland att fota maten så den ser så god ut som den är.

#6 - - Beatas mat:

Mmm, ser gott ut det där!

#7 - - Katarina:

Ser nog gott ut enligt mig! Man kan säkert lämna köttet bort och ändå få en smakrik soppa!