Plommonmarmelad med ingefära





Ingefärstemat fortsätter. Ironiskt nog sitter jag här med en kopp ingefärste i skrivande stund. Jag testade att göra plommonmarmelad för första gången i förra veckan. Vilken vacker färg det blev! Att hotta till den lite med ingefära skadade inte heller. Och, den smakade mycket bra till grönmögelost.

Det här behöver du:

1 kg urkärnade och klyftade plommon
2 dl vatten
5 dl syltsocker
2 msk riven färsk ingefära


Så här gör du:

Lägg plommon, ingefära, vatten och socker i en kastrull, låt koka upp och koka på svag värme i ca 15 min. Tag av spisen och häll i rengjorda glasburkar. Förvara svalt.



#1 - - Johanna:

Vilken fin syltskål!

#2 - - Anonym:

Haha men du har ju anledning till att skryta:D

#3 - - Linda - Cupcakefluffan:

Plommonmarmelad är så gott, blir tyvärr ingen i år då alla plommon hann ramla ner hos min sambos far innan vi hann plocka dom

#4 - - En Annas dag:

Jätte härlig syltburk! Vart hittar man en sådan?