Grön ärtsoppa



Den här soppan har varit bortglömd hos oss ett bra tag, synd för den är så god och så enkel att göra. Passar bra som förrätt gör den också, eller som idag, som snabblunch till två trötta själar. Om jag serverar det till förrätt händer det att jag knapersteker lite bacon och strör på innan servering eller marinerar kräftstjärtar i lite lime och olivolja. Mums.

Det här behöver du till 4 portioner eller 8 förrätter

5 dl gröna ärter
3 dl vatten
1 dl vitt vin
3 sharlottenkökar
1 dl creme fraiche
hönsbuljong
olivolja
paprikapulver
salt & peppar

Så här gör du:

Hacka löken och fräs den tillsammans med ärtorna i en skvätt olivolja. Häll i vatten och vin och krydda. Låt koka i ca 5 min. Tag av kastrullen från spisen och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt därefter cremefraichen och låt soppan koka ett par minuter till. Smaka av och salta och peppra eventuellt.

#1 - - sofie mumsfillibaba:

Så gott! Kan nog lura i min sambo den soppan även om han inte gillar ärtor. Låter extra smarrigt med marinerade kräftstjärtar!

#2 - - Hanna:

En av mina favoritsoppor helt klart. Mättande är den också.

#3 - - Kim:

Kul med den otraditionella ärtsoppan! Hundra gånger finare färg också.

Jag gjorde något liknande någon gång, men med färsk mynta i, det blev riktigt trevligt.

#4 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Mmm, vad gott! Och vilken fin färg =D

#5 - - CJ:

Tusen tack! :) Trevlig kväll!