Sesamkakor och marockanskt te

Jag har alltid varit förtjust i Risentas små sesamkakor, ni vet de där små kakorna i gula förpackningar. Det fina med de kakorna är att man kan göra dem själv och de smakar precis lika gott. Jag gjorde en sats häromdagen med både svarta och vita sesamfrön. Ajaj så beroendeframkallande de är! När vi äter marockanskt hemma (vi gör det rätt ofta nuförtiden efter att jag blivit hooked efter ett restaurangbesök i Montmartre...) avslutar vi alltid middagen med marockanst myntate och ett par riskakor.

Sesamkakor ca 12 st.

3 dl strösocker
2 msk honung
2 dl sesamfrön

Smält honung och socker i en teflonpanna. Det skall bli gyllengult och vara helt smält. Rör snabbt i sesamfröna och häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan i rektanglar.

#1 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Åh, det lät ju inte så komplicerat, vad trevligt! Myntate låter ju spännande också - jag vet inte så mycket om det marockanska köket, men det här låter ju som en bra början ;)

#2 - - Emmy:

Jag som ÄLSKAR risentas sesamkakor! Ska prova ditt recept på direkten!

#3 - - Dampelina:

Tack! de blev as goda! kommer sno receptet och länka till din blogg :) hoppas det går bra :)

#4 - - elisabeth jensen:

Hej, herregud vad trött jag blir på alla dessa människor som aldrig kan förklara hur kakorna blir efter att man har gjort dom..varför lämnar du aldrig en kommentar? JAg menar även andra som skriver om hur gott det låter och bla bla bla...jag har gjort otaliga försök att göra dessa med otaliga recept och jag har misslyckats hela tiden..detta pga att sockret sockrar sig och krispigheten försvinner, eller så blir dom för mjuka och inte hårda som dom ska vara och man kan faktiskt bli galen och ruinerad på köpet..varför blir det så? men inte för er andra som gör? har ni nån hemlig ingrediens här??? tex glykossirap? snälla jag vill bara lyckas göra dessa i lugn och ro utan en massa dramatik som ovan..kan man det? Tack för trevlig sida annars

#5 - - Amanda:

har nu testat dem men måste säga att dem (i alla fall om du frågar mig) blev alldeles för söta!

Svar: ja, de består ju nästan enbart av socker ;) det är nog upp till var och en om man gillar dem :)
Karin