Rödvinsinkokta päron med vaniljcremefraiche
Vilken klassiker! Jag har aldrig lagat rödvinsinkokta päron förut, jag har bara kikat på dem i kokböcker som Annas mat och tänkt att det där ser lite komplicerat ut. Men, det är det inte! Smakar ljuvligt med vaniljcreme fraiche.
Till 4 portioner:
4 st skalade päron
1 flaska rött vin
2 dl socker
1 apelsin
Så här gör du:
Skala päronen, koka upp vinet, sockret och pressa i apelsinsaft. Låt koka i ca 10 min och sänk därefter värmen, koka päronen i ca 30 min.
Vaniljcremefraice
2 dl creme fraiche
1 msk florsocker
1 vaniljstång
Vispa samman creme fraiche och florsocker, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. Blanda med creme fraichen.
Mmmm, jättegott! Men ingefärspäron är faktiskt ännu godare, med ovispad grädde.