Rödvinsinkokta päron med vaniljcremefraiche























Vilken klassiker! Jag har aldrig lagat rödvinsinkokta päron förut,  jag har bara kikat på dem i kokböcker som Annas mat och tänkt att det där ser lite komplicerat ut. Men, det är det inte! Smakar ljuvligt med vaniljcreme fraiche.

Till 4 portioner:
4 st skalade päron
1 flaska rött vin
2 dl socker
1 apelsin

Så här gör du:

Skala päronen, koka upp vinet, sockret och pressa i apelsinsaft. Låt koka i ca 10 min och sänk därefter värmen, koka päronen i ca 30 min.

Vaniljcremefraice
2 dl creme fraiche
1 msk florsocker
1 vaniljstång

Vispa samman creme fraiche och florsocker, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna. Blanda med creme fraichen.



#1 - - HemkäraHanna:

Mmmm, jättegott! Men ingefärspäron är faktiskt ännu godare, med ovispad grädde.

#2 - - Katarina:

Vad gott det ser ut!

#3 - - Emma - Husmor Emma:

Det där verkar supersmaskigt! Kan tänkte mig det med lite glöggkryddor med, oj oj! :)

#4 - - Mårtenssons kök:

Vi har ännu inte heller provat men nu inser vi ju att vi bör göra det. Enkelt och gott, då passar det extra bra:)