Rödkålssallad med apelsin och granatäpple



Jag som älskar kål i alla former tycker det är synd att jag äter rödkål endast till jul, lite synd för den här goda kålen kan man ju använda till så mycket mer än julmiddagen. Den här salladen till exempel som blir väldigt fräsh med apelsinterna och granatäpplet. Servera den till exempel till kyckling.

Rödkålssallad med apelsin och granatäpple 4 portioner

1/4 rödkålshuvud
2 apelsiner
1 granatäpple
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 dl rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
salt & peppar

Skär kålen i tunna strimlor, filéa apelsinen, det gör du genom att skala apelsinen, skära bort det yttersta hinnorna och därefter skära ur fluftorna ur de hinnor de ligger i. Dela på granatäpplet och plocka ut frukterna. Hacka persiljan grovt. Blanda samtliga ingredienser. Blanda olja och vinäger och salta och peppre, häll över salladen och rör om. 

#1 - - Karin:

Yummi! Älskar mat med färg

#2 - - Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag:

Låter riktigt gott!

#3 - - Helena:

Vilken fräsch sallad! Den ser jättegod ut.

#4 - - Kim:

Rödkål och granatäpple måste ändå vara snyggingarna i grönsakslådan alltså. Så himla fina.

#5 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Jag älskar också kål och håller helt med - varför bara äta det runt jul? Det här låter som en härlig kombination!

#6 - - fia:

Vilken färgprakt! Nästan som en vacker tavla//Fia

#7 - - emelie:

vilka vackra färger, fiiint!