Krabblunch



Jag har förmodligen världens snällaste farbror, för vare sig han fångar makrill eller krabba så tänker han på mig och hur mycket jag tycker om dem. Igår kom kusinen med finfina krabbklor, alldeles nykokta, vilken fin present! Så, idag blir det krabba till lunch. Ett tag funderade jag på att göra krabbkakor men nej, vissa saker är så goda precis som det är.  Att pilla med krabbklor blir perfekt en söndag som denna när lusten att laga mat inte är alltför stor och dimman ligger som en tung, fuktig filt över oss och gör att man helst av allt bara vill stanna inne och mysa.

 

#1 - - Johanna:

Ååå så gott! Skaldjur och fisk är blan det godaste som finns i matväg.

#2 - - Kim:

Hummer och räkor och kräftor i all ära, men krabba är nog mitt favorit-skaldjur. Godast precis som den är, tycker jag med. Krabbkakor har jag någon gång gjort på konserverat krabbkött.

#3 - - Hanna:

Underbar present! Och håller med, vissa godsaker är godast som de är, inte lönt att konstra till det.