Krabbkakor




Kan ni tänka er att jag fick så många krabbor häromdagen att det blev över till att laga krabbkakor. Ofattbart egentligen. Vilken lyx att bo på västkusten och framförallt vilken lyx att ha en familj som gillar att fiska. Jag åt krabbkakor för första gången på Marie Laveau i Stockholm och jag föll direkt. Jag kan inte påstå att mina krabbkakor blev lika goda men jag är iaf på god väg!


Krabbkakor ca 15 st

200 g krabbkött
1 röd lök
1 ägg
3 msk mjöl
salt & peppar
persilja
ströbröd

Hacka löken och persiljan och blanda det med krabbköttet och ägget och mjölet. Salta och peppra. Rulla till bollar och doppa dem försiktigt i ströbrödet. Stek dem i olivolja och smör och platta till dem lite när du steker dem. Stek tills biffarna fått fin färg.


#1 - - Lisa:

Är krabba som man hittar i vanlig mataffär nått å ha? :)

#2 - - Mårtenssons kök:

Vilken härlig lyx verkligen, med sådana godsaker i haven runt omkring.

Krabbkakor har vi aldrig provat, men för vår del blir det nog att fiska på torget eller i någon affär...



Hoppas du får en härlig helg.

#3 - - Mikkan:

Hej, vad kul att se att du bloggar, underbart! Och, appropå Marie Leveau, vilket är min och makens favoritrestaurang, så kan jag VERKLIGEN rekommendera deras friterade soft shell crabs!