Husmanskost - isterband med stuvad potatis








Jag är inne i en period där husmanskost står högt på listan över mat jag är sugen på.  I helgen lagade vi isterband med stuvad potatis. Det här är inte en rätt som jag har ätit mycket hemma som barn utan snarare något jag upptäckt i vuxen ålder. Gott är det och riktigt bra snabbmat också, speciellt om man har kokt potatis över sedan dagen innan. För att vara helt ärlig så tror jag att det som gör att jag är så förtjust i den här rätten är potatisen i den sammetslena stuvningen. Ojoj så gott det är!

Isterband med stuvad potatis till 4 personer

4 st isterband

800 g tärnad potatis
3 dl mjölk
1 dl grädde
25 g smör
4 msk mjöl
salt & peppar
i knippe färsk dill

Om potatisen redan är kokt kan du gå direkt till stuvningen, annars skala potatisen och skär den i tärningar och koka den tills den är mjuk. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölet, vispa så att mjölet löser sig och häll på mjölk och grädde. Salta och peppra och häll i hackad dill. Låt koka upp och ta av spisen när stuvningen tjocknat. Var noga med att röra om under tiden så att såsen inte bränner vid. Blada försiktigt i potatisen, om potatisen är kall kan du låta den sjuda med i stuvningen ett par minuter. Stek isterbanden i lite smör och servera dem med stuvning, senap och inlagda rödbetor.

#1 - - tina:

Isterband är så himla gott! Jag ska nog äta isterband någon dag i veckan, det var alldeles för länge sedan.

#2 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Åh, stuvad potatis! Det var inte igår! Tack för nostalgin ;)

#3 - - Petra:

Å bland et bästa jag vet;) Jammi.

#4 - - Åsa:

Nämen, jag gjorde dillstuvad potatis igår! Blandade i ett kokt (tärnat) ägg och åt en sojakorv till :)