Hummersoppa







Jag tog vara på hummerskalen efter förra helgens hummermiddag. Det blev en finfin fond av skalen som jag använde till en hummersoppa. Så mycket smak! Den här soppan är en perfekt förrätt, krämig och fylld med massor av smak. Idag vaknade vi till ett fantastiskt väder. Det är minst 10 grader ute och sol. Det kommer bli en härlig lördag!

Det här behöver du till 4 personer:

skalet från 2 humrar
2 st sharlottenlökar
1 msk tomatpuré
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl vitt vin
1/2 liter vatten (varav 3 dl hummerfond)
2 lagerblad
salt & vit
peppar
olivolja

Så här gör du:
Hacka hummerskalet i mindre bitar och fräs dem i lite olivolja. Tillsätt hackad lök, vitt vin och tomatpuré och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt vatten, salt och peppar och lagerblad och låt  sjuda i ca 30 min. Sila av skalen och häll tillbaks soppan i kastrullen. Låt koka kraftigt i ytterligare 10 min tills soppan reducerat till ca hälften. Häll i mjölken och grädden och låta koka i 10 min till. Servera gärna med bröd och en hummerklo.








#1 - - emmaluu:

Gud så sugen jag blev på skaldjur! Ser riktigt gott ut!

#2 - - Kim:

Cheezus, vad lyxigt med egengjord hummerfond.

Snappade upp att du och matrepublikanen varit på konstmuseet, hur var utställningen? Jag är lite sugen på att spana in den.

#3 - - karin - trattoria:

emmaluu: :)

Kim: utställningen var fin, lite liten kanske men finfin ändå. Passa på att se Jan Lööv om du ändå är på museet :)