Hipp Hipp hurra! Idag är det Peters födelsedag!
Idag fyller min Peter år! Det firade vi i helgen med ett ordentligt tårtkalas med mazarintårta, rulltårta och valnötskakor. Hade jag fått välja hade vi spenderat dagen tillsammans men tyvärr är det omjöjligt. Vi får fira den  med 40 mil emellan oss...Igår upptäckte vi, senast av alla som vanligt, wordfeud, jäklar vad snabbt det satte sig! Peter låg långt in på natten och battlade med andra spelare, det här är alltså killen som inte ens vill spela yatzy med mig... En intensiv arbetsvecka väntar, trevlig måndag på er! Ps. Mazarintårtan är ett av mina favoritrecept, den blir alltid bra och smakar jättegott med grädde och bär.

Mazarintårta med hallon och grädde

300 g riven mandelmassa
200 g mjukt smör
3 ägg
1 dl potatismjöl
1 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret och äggen. Blanda i de torra ingredienserna. Häll smeten i en ungsfast form och grädda i ca 20-25 min på 200 grader.

Vispa grädde och bred ut på kakan (när den kallnat) och toppa med bär.

#1 - - Hanna:

Så många som fyller år nu. Grattis till din Peter, hoppas ni fick firat ordentligt i helgen så det räcker till idag med!

#2 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Hälsa grattis från mig! Tårtan ser underbar ut <3

#3 - - Kim:

Hurra hurra hurra hurra!Vad det suger när man inte får vara med den man vill vara med, särskilt på speciella dagar..

#4 - - Emmy:

Grattis Peter!

Och så bjuder du på två smaskiga tårtor i rad. Mazarintårta tycker jag är så gott. Den andra låter både fräsch och spännande med smaken av havtorn i.

#5 - - Charlotta:

HURRA för Peter! Hoppas att han fick en finfin födelsedag!

#6 - - karin - trattoria:

Tack så myckt för alla fina gratulationer! :D <3