Pumpasoppa med chevretoast




I tisdags fyllde Viviana år och hon önskade sig en middag i present, och så fick det bli! Det blev en höstinspirerad middag: pumpasoppa med chevretoast till förrätt, frikadeller i tomatsås med spaghetti till huvudrätt och en mangomoussetårta med chokladbotten och havtorns/mangoglace. Födelsedagsbarnet verkade bli nöjd och jag får nog säga att jag är nöjd med middagen också. Pumpasoppan är en ny favorit, krämigare soppa får man leta efter! Nu jäklar är vi mätta och glada och jag tänker avsluta den här lördagen med ett avsnitt av Boardwalk empire.

Pumpasoppa med chevretoast (4 förrätter)

Ca 200 g pumpa
1 gul lök
1 dl vitt vin
5 dl vatten
2 msk fet creme fraiche
olivolja
höns eller grönsaksbuljong
salt & peppar
färsk timjan

Så här gör du:

Skala pumpan och skär den i mindre bitar, hacka löken grovt. Häll lite olivolja i en kastrull och fräs pumoan och löken i ett par minuter utan att de får färg. Häll i vatten, buljong, vin, salta och peppra och lägg i en bukett med färsk timjan. Låt koka i ca 10 min tills pumpan är mjuk. Tag av kastrullen från spisen och mixa soppan slät med en stavmixer. Sätt tillbaks på spisen och vispa i creme fraischen. Smaka ev av med salt och peppar. Jag serverade soppan med gratinerad chevre på toast. (Skär skivor av bröd och lägg på en bit chevre, ringla över lite olivolja. Grilla i ugnen på 225 grader tills chevren smält. )




#1 - - Amy's piece of cake:

Va gott det låter och ser ut! Vilken pumpasort har du använt?

#2 - - Karin:

Ser jättegott ut

#3 - - Matskafferiet:

Låter gott, aldrig ätit pumpasoppa faktiskt så det blir att prova någon dag!

#4 - - Hanna:

Pumpasoppa är sjukt gott! Och vilken fin middag din vän fick.

#5 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Alltså OJ vilken underbar meny ni fick till! Den här förrätten är ju fantastisk bara den, jag älskar pumpasoppa och kan tänka mig att chèvre passar bra till :)



#6 - - Viviana:

Ja, födelsedagsbarnet är fortfarande mätt och mycket lycklig! Tack för en fantastisk födelsedagspresent!

#7 - - Sandra:

Mmm, det här låter gott! Lite chevre tackar man väl aldrig nej till.. Fin header du har förresten, har inte sett den :)