Emmas fetaostgratinerade butternutpumpa
Jag hade en fin dag på Uppsala Internationella filmfestival igår. Såg filmer om handlade om allt från de japanska kamerornas historia till transexuella diskussioner. Brett tema med andra ord. Det som framförallt är roligt är att träffa filmstudenter som har många tankar och funderingar kring film och filmproduktion. Jag hann dessutom bråka med SJ som vägrade släppa min biljett trots att jag betalt för den. Jaja. Vissa dagar får man kriga ordentligt. Kvällen avslutades hos Emma och Jens, en mycket uppskattad avslutning på kvällen, att sova ensam på identitetslösa hotell är inge större favorit för min del. Vi åt en riktigt god fetaostgratinerad butternutpumpa och en tomatsås med linser och vitlök. Jättegott! Det kommer jag definitivt att laga själv! Idag bär det hemåt igen, det vill säga hem  mot Göteborg. Tur det för jag saknar P & A så det gör ont.

Emmas festaostgratinerade butternutpumpa

1 butternutpumpa
200 g fetaost
50 g pinjennötter
50 g pumpafrön
olivolja
salt & peppar

Skär pumpan i klyftor och lägg dem i en ungsfast form. Strö över fetaosten och ringla över olivolja. Strö över pumpafrön och pinjenötter och salta och peppra. Gratinera på 200 grader i ca 30 min tills pumpan är mjuk.
#1 - - Charlotta:

Jag har sagt det ungefär fem biljoner gånger vid det här laget, men jag MÅSTE verkligen laga butternut någongång. Snart.

#2 - - HemkäraHanna:

Vad roligt med ett nytt pumparecept, det låter jättegott!

#3 - - Hanna:

Gratinerad butternut är hur gott som helst, har dock inte testat med feta, men det ska jag göra nu! :)

#4 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

yum, yum, jag ÄLSKAR butternut squash! Och feta passar jättebra till! Ser underbart gott ut <3

#5 - - karin - trattoria:

Charlotta: det är min nya favorit, har ätit den tre (!) gånger den här veckan och det blir förmodligen lika mycket nästa vecka :)

Hanna: testa, det var jättegott!

Hanna: gör det!

Alexandra: :)

#6 - - Matskafferiet:

Låter riktigt gott!

#7 - - Fridas kök:

Spännande med pumpa. :-) Coola effekter du har på dina bilder. Är de tagna med iPhone och vilken app i så fall? Trevlig helg!