Äpplemos med mynta
















































Jag är så glad över vårt lilla men väldigt produktiva äppelträd. Jag kan inte med att inte ta vara på alla äpplen som kommit i år och testar en massa nya recept jag aldrig tidigare gett mig på. Mitt senaste påfund är äpplemos med mynta. Det blev gott, jag som älskar mynta är glad att jag hittat ytterligare ett recept att använda det i.

Äppelmos med mynta
1 kg skalade och tärnade äpplen
1 dl syltsocker
1 krm natriumbensonat
färsk mynta

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar eller klyftor.
Koka äpplena mjuka tillsammans med vattnet. Mosa sönder dem lätt med en ballongvisp.
 Tillsätt socker och koka upp under omrörning. Rör ut natriumbensoatet i en liten mängd av moset som därefter blandas i resten av moset. Hacka den färska myntan i mindre bitar och rör i moset.
5. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Skruva på locket och vänd burken upp och ner så att det bildas vakuum.

#1 - - Linda - Cupcakefluffan:

Så gott :-)

#2 - - emelie:

äppelmos.äppelkräm.äppelpaj. man kan faktiskt inte få för mycket av äpplen! :D

#3 - - sofie mumsfillibaba:

Så gott det låter med mynta i!

#4 - - Thérèse Eriksson:

Det låter jättegott! Har en hel massa äpplen som behöver göras åt, det här låter som ett potentiellt helgprojekt :-)