Piri-pirigryta med linser, sötpotatis & fetaost




Den här veckan är det soulfood som gäller för min del. Det har ingenting med bantning eller diet att göra utan handlar helt enkelt om mat som får mig att må bra. Idag lagade jag piri-pirigryta med röda linser och sötpotatis. En riktigt bra fastfoodvariant som tar 20 minuter att laga. Jag använde den goda piri-pirikryddan som enda krydda, det är en kryddblandning som betyder "peppar-peppar" på Swahili. Den består av mycket peppar, chili, och vitök. Väldigt gott!

Det här behöver du till 4 personer
4 sötpotatisar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl röda linser
2 burkar krossade tomater
4 dl vatten
150 g fetaost
salt & peppar
piri-prir
olivolja

Så här gör du:
Hacka löken och vitlöken grovt, fräs i lite olivolja tills löken är mjuk. Häll i linserna och de krossade tomaterna. Krydda med piri-piri och salt och peppar. Skala sötpotatisarna och dela dem i kuber. Lägg dem i grytan och låt sjuda i ca 20 min. Servera med fetaost och ett gott bröd.



Visa fler inlägg