Chili & honungsglacerade revben med smör & ingefärskokt sötpotatis

Om det finns någonting som gör min Peter glad så är det revben. Får de dessutom marineras i chili och honung så är han i himlen. Igår körde han från Malmö och kom hem till ett kök som doftade av just honung, chili, vitlök och ingefära. Jag läste ett inlägg på twittter om sötpotatis som kokats i smör och ingefära och garam masala och tyckte att det lät löjligt gott. Jag uteslöt garam masalan i min potatis. Men villken fantastisk potatis! Ingefära och sötpotatis är ju en klockren kombination.  Idag är det fredag och jag är mentalt kvar på tisdagen. Veckorna rusar förbi medan jag sitter med näsan i böcker och framför datorn. Trevlig fredag på er!

Till 4 personer:

10 stora revben
1 dl olivolja
3 msk honung
1 vitlöksklyfta
chiliflakes
salt & peppar

8-10 sötpotatisar
1/2 liter vatten
50 g smör
1 bit färsk ingefära
salt

Häll olivolja, honung, pressad vitlök  och kryddorna i en kastrull. Värm tills honungen har smält. Pensla på blandningen på revbenen och låt stå i kyl i ca 1 timme. Sätt ugnen på grill och 250 grader och grilla revbenen i ca 30 min beroende på hur tjocka  de är.  Skala sötpotatisen och skär dem i stora tärningar. Lägg dem i en stekpanna och häll på vattnet och salta lätt. Sjud i ca 15 min, tillsätt därefter riven färsk ingefära och smöret och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tag upp potatisen med hålslev och servera till revbenen.  

#1 - - Mrs Sunshine:

Vilken underbar måltid!

#2 - - Karin:

Oj vad gott det ser ut! Nu blir jag hungrig

#3 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Den här potatisen MÅSTE jag göra, det låter helt himmelskt gott - ingefära är ju toppen till sötpotatis <3 Din Peter måste ha njutit någonting makalöst av allt det goda ;)

#4 - - Sofie Strahl:

Nä fy bubblan vad gott! Det där vill jag prova när man lyxar till det lite och skippar ICAs Billiga veckan ;P

#5 - - karin - trattoria:

Mrs sunshine: tack!

Karin: :D

Alexandra: det här var potatisen från himlen, jisses så gott, den seglade snabbt upp på favoritlistan :)

Sofie: haha man behöver skippa den ibland :)

#6 - - Beatas mat:

Gah, låter fantastiskt smarr!

#7 - - Plommonet:

Jag äter ganska sällan kött, men är det något jag är svag för så är det revben. Jisses, det är snudd på att jag dregglar lite på tangentbordet när jag läser det här. Tror inte ens jag ska visa det för mamma, ag ska bara laga det själv och sen smacka i mig allihopa på egen hand! ^^

#8 - - katarina:

Mmmmmm, gott med pumpa!!!!

#9 - - Alex:

Jag skulle kolla recept på revbensspjäll och hamnade här..Så jag passade på att sno lite idéer från dig.. Kram på er och God jul!