Italiensk maräng


Jag har testat många marängrecept med lika många olika resultat men nu har jag hittat ett som blir perfekt. Den här marängen används i macaroner och jag använder den också till citronmarängpaj, hallonmoussetårta och till vanliga maränger. Marängsmeten blir så där glansig och fin och marängerna blir härligt sega inuti och krispiga på utsidan.

Italiensk maräng:

4 äggvitor
11/2 dl socker
11/2 dl socker
1 dl vatten

Häll äggvitor och 11/2 dl socker i en bunka och vispa i ca 10 min. Värm undertiden vatten och 1 1/2 dl socker och låt koka upp till sockerlag. Lagen skall vara helt genomskinlig. Häll den kokande lagen i bunkenmed äggvitorna och vispa i ytterligare 15 min.


#1 - - Marie:

Vilken härlig blogg med lockande recept!

#2 - - LyckligaPraliner:

Hejsan! Kikar in för att se vad du har lagat för nåt smaskigt :) Gillar ditt motto "Livet är för kort för att inte ta en kaka till" ;)

#3 - - Anonym:

Hejsan! Kikar in för att se vad du har lagat för nåt smaskigt :) Gillar ditt motto "Livet är för kort för att inte ta en kaka till" ;)

#4 - - Linda - Cupcakefluffan:

skall ta och testa detta recept nästa gång jag behöver italiensk maräng

#5 - - Nea:

Tack för kommentaren! Disktrasa nr 2 fungerar utmärkt!Vad gott det ser ut. Fungerar det att bara ha maränger utan mandel till macarons?

#6 - - Johanna:

Men åh, detta ser ju helt sjukt gott ut. Seg inuti och krispig på utsidan.. bara beskrivningen får mig att vilja baka maränger direkt, trots att jag aldrig gjort det förut.

#7 - - Samina:

Hej Karin,

Vilken fin blogg du har, allt ser underbart gott ut :)

#8 - - Lina:

Den här bilden får det verkligen att vattnas i munnen!

#9 - - Kristina - ingen vanlig dag:

Det här receptet borde man ju skriva av då! Marängrecepten kan ju verkligen vara varierande och man kommer aldrig ihåg vilken det var som bra...Kram / Kristina

#10 - - Sigrid:

SV: ja den klänningen är helt ljuvlig att bära, gick inte att hänga tillbaka efter provning även om den absolut inte stod på inköpslistan! :)Å måste prova din maräng!Ha det fint! :)

#11 - - Lina:

Maränger är ju bara för goda :)

Jag brukar vispa smeten i ett vattenbad, tycker de blir bäst då. Har du testat det någon gång? :)

#12 - - emilia:

Jag får aldrig till maränger som jag vill ha dem.. Ska helt klart testa det receptet!

#13 - - karin - trattoria:

samina: tack så mycket! kul att du gillade den :)

#14 - - Sara:

Jag älskar maränger! Den mest perfekta hittills är intagen på Blå porten i Stockholm på min födelsedag för några år sedan. Själv tänkte jag satsa på att göra lite rosa lemonad till marathonpicknicken på lördag (om vädret tillåter). Mmm!

#15 - - Thérèse:

Oh, kul med nytt marängrecept! Jag skulle gärna testa det nu till helgen: har du nåt förslag på ugnstemperatur och gräddningstid om man bara ska göra "vanliga" maränger?

#16 - - malin:

Hej! Älskar din blogg, men har en fråga: Vilken värme ska man ha marängerna på i ugnen och hur länge? :) tack!

#17 - - Anonym:

Vilken temperatur och hur länge ska de vara i ugnen?

#18 - - Katinkas Kitchen :

Låter underbart gott! Håller med om att det är svårt att få till marängerna perfekt, men ditt recept ska jag definitivt pröva! Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Svar: gör det och berätta hur det blev! :D
Karin

#19 - - Katinkas Kitchen:

Nu håller vi på att laga marängen men vi, och säkert flera andra, undrar hur länge man ska grädda marängen och på vilken temperatur? Ser fram mot att smaka på resultatet!

/Katinkas dotter

Svar: Hej!Marängerna gräddas på 150 grader i ca 1 timme, det beror lite på hur stora ni gör marängerna. lycka till!
Karin

#20 - - Katinkas Kitchen:

De blev jättegoda, även om jag gjorde nåt fel så smeten blev lite väl lös. Antingen för mycket vatten eller, som min gamla fysikmagister alltid sade: för mycket positiva joner i luften:) De blev i vart fall lite platta, men ljuvligt goda och alldeles underbara när jag hade pudrat dem med kardemumma och lade ihop dem två och två med god vaniljglass emellan. Jag skriver ett inlägg om det som jag skickar när det kommer! Jag tänkte hänvisa till ditt utmärkta recept,om det är ok? Med länk, om du vill - vi kan ju byta länkar:)?
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Svar: Vad roligt! Självklart skall vi dela länkar!Kram karin
Karin