Bröllopsdagsmiddag - helstekt kyckling & rosmarinpotatis
Jäkla bra dag idag. Vi har firat våra vänners fjärde bröllosdag och ätit så mycket tårta att vi hamnade i tårtkoma. Precis som det ska vara! Jag helstekte kycklingar i lergryta till middag. Smaksatte dem med citron, vitt vin och basilika, en riktigt god kombination! Till det åt vi bakad färskpotatis med rosmarin samt en blue cheesedredding. Efter en massa lek och bus (vi har gungat, lekt snusburkleken och lekt hund) har jag däckat i soffan och tänker inte resa på mig, kanske endast för att hämta en tårtbit då...


Ungsstekt kyckling

1 hel kyckling
2 dl vitt vin
1 citron
1 kruka basilika
salt & peppar
olivolja
smör

Lägg kycklingen i en lergyta eller i en ungsfast form. Stoppa in örter under skinnet på kycklingen. Pressa över citron och häll över olivolja. Salta och peppra. Lägg ett par klickar smör på kycklingen. Häll till sist i vinet. Om du inte har en lerkruka täcker du kycklingen med ungsfolie. Ställ in i ugnen (sätt på ugnen först när du sätter in kycklingen) på 200 grader. Låt stå i minst 1,5 timmar. Jag brukar låta den lagas i ca 2 timmar.

 

 

bloglovin
#1 - - Frk. Eson:

Ohh potatisen ser supergod ut!

Tack för att du besökte min blogg & kommenterade!

Trevlig fortsatt helgmvh Frk. Eson

#2 - - En Annas dag:

Jag älskar kyckling tillagad i lergryta! Vilket sammanträffande :) Måste prova din smaksättning!

#3 - - Johanna:

Allt ser smarrigt ut, inte minst potatisen! Bluecheesedressing låter sjukt gott också.Vad är fördelarna med att tillaga kycklingen i just en lergryta? Kanske sånt som alla vet men jag tror inte jag hört om det förut.

#4 - - mintekopp:

Det där ser verkligen helt fantastiskt gott ut! Lagat kyckling i lergryta har jag till min stora synd och skam alldrig gjort, nu när jag har fått inspiration av dig så åker den definitivt fram i veckan. Ha en fortsatt trevlig helg!

#5 - - Bröllopsdagsfiraren:

Maten var till och med ännu godare än bilden lurar en att tro. Helt klart värt att vara gift för! Men, när får vi bild och recept till den gudomliga tårtan?//V.

#6 - - Matti:

Den middagen var värd att vänta fyra år på :) Är fortfarande mätt så här ett dygn efteråt... Underbart!

#7 - - En Annas dag:

sv: Det håller jag med om! Tyvärr är det bara kyckling som tillagas i vår lergryta, synd men kanske kan leta runt här på bloggen och få fler tips? :)