Solstrålar på burkFick ett litet ryck idag och bestämde mig för att göra marmelad medan apelsinerna fortfarande är av så fin kvalitet. Det är busenkelt att göra egen marmelad och resultatet smakar så mycket godare än de köpta varianterna. Det kanske låter lite pretentiöst att ställa sig och koka sin egen marmelad men när man väl testat det och inser hur lätt det är går det av bara farten sen. Apelsinmarmeladen får en sådan vacker färg, som rinnande bärnsten eller helt enkelt solstrålar på burk. Härligt!


Ca 2 burkar marmelad

3 stora apelsiner
1 liter syltsocker
5 dl vatten

Tvätta apelsinerna noga och dela dem i klyftor som du sedan skivar tunt, tunt. Koka apelsinerna i vattnet, låt sjuda i ca 45 min. Rör ner sockret och koka i ca 10 min. Häll i rena och varma burkar. Förvara kallt!#1 - - Karin:

Oh jag älskar apelsinmarmelad! Speciellt på ostmackor. Är så sugen på att fixa och dona i köket. Synd att ingrediensutbudet är så dåligt här i bangladesh men igår fick jag i alla fall till smartieskakor!

#2 - - emmaluu:

Vilka vackra bilder du har på din blogg! :)

#3 - - Sara:

Vad gott!

#4 - - Victoria:

Det ska jag verkligen ta och göra någon dag! :D

#5 - - lovisa:

sv: ja jagg illaren:D

#6 - - Husfrun:

Hemlagad marmelad - vad kan vara godare! Vi planerade vår trädgård i går och diskuterade bärbuskar och fruktträd, pratade saft och marmelad :)

#7 - - Johanna:

måste testa det någon gång! :)

#8 - - Sofie:

Tack! :)

#9 - - Moma:

Hej, här var det varmt och skönt! Man kanske skulle ta och bunkra upp med lite solstrålar på burk..? De italienska blodapelsinerna är jättefina nu!

#10 - - charlotta:

solstrålar på burk kan vara den finaste rubriken jag någonsin sett! och oj, vad gott det låter!

#11 - - Darksess@soclog:

Sv: Tack! :) Det var väldigt gott.

#12 - - Darksess:

Vad gott och läskande det såg ut :)

#13 - - Liv:

sv: tack :-)

#14 - - Nuclea:

Eller hur haha! :)

#15 - - CJ:

Åh, yum!

#16 - - Madeleine:

vilken lyx med hemmagjord marmelad! säkert hundra gånger godare än köpt.

#17 - - Eleonore:

Så gott att göra egen marmelad, någon gång i framtiden ska jag också hålla på och sylta och safta så :D

#18 - - Marie-Louise:

Åh detta måste testas, helst genast. Men jag insåg att jag hade för lite apelsiner hemma. Tror du det fungerar lika bra med blodapelsiner? Fast dom är små så då behöver jag nog många flera.

#19 - - Marie-Louise:

Förlåt men en fråga till. Är det 3 apelsiner du har inte 3 kg? Jag vet en konstig fråga kanske men jag har aldrig gjort marmelad förut.

#20 - - Therese:

Ser verkligen ut som solstrålar på burk!