Enklaste pastan



Det här receptet uppfanns en sån där dag när man inte har någonting hemma, inga ambitioner men en mage som skriker och pizzahaket inte känns som ett bra alternativ. Det fina med den här enkla pastasåsen är att det är en så bra grund, man kan använda den som den är, lägga till kyckling, fläskfile eller vad man känner för. Ingredienserna är enkla men tillsammans utför de underverk!

Karins pastasås:

5 tomater
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 knippe basilika
1 dl olivolja
salt och svartpeppar

Kör samtliga ingredienser i en mixer tills du har en fin slät sås, häll såsen i en kastrull och låt puttra i några minuter. Blanda såsen med den pasta du råkar ha hemma, riv över rejält med parmesan, lägg på ett basilikalöv och ta ett par varv med pepparkvarnen. Väldigt enkelt och väldigt gott!

#1 - - Coquina:

Låter supergott, det enkla är oftast det godaste =) Trevlig helg!

#2 - - Karin:

En riktigt god tomatsås funkar tillsammans med väldigt mycket och är himla användbar! :-) Ha en fortsatt skön lördag!

#3 - - Mårtenssons kök:

Ytterliggare ett bevis på att enkelt är godast (oftast i alla fall)!

#4 - - Helena S / Bara en kaka till:

Supergott! Nästan exakt vad jag åt i fredags. :-) Fast jag hade i lite mozzarella också.