Biscotti






Min godaste biscotti någonsin åt jag en julikväll i Florens på en restaurang som heter Il Latini. Det var avslutningen på den hittills bästa måltiden i mitt liv. Den där lilla skorpan blev jag serverad till en espresso och en vin santo att doppa den i. Så underbart gott, och en sån perfekt avrundning på en fantastisk måltid jag aldrig glömmer. Jag ska berätta om den måltiden en annan gång, nu till mina biscotti!

Karin's biscotti

Det här behöver du:
100 g hel sötmandel
2 st ägg
4
dl
vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl råsocker
100 g 70-procentig choklad
0.25
tsk
bakpulver
1 nypa salt
 
Så här gör du:

Hacka mandlarna  och chokladen grovt, det behöver inte alls vara jämt och fint, tänk rustikt! Blanda sedan de hackade mandlarna och choklad med mjöl, socker, bakpulver gärna direkt på din diskbänk. Knåda i äggen. Knåda ihop till en deg och rulla till två eller tre  rullar beroende på hur stora skorpor du vill ha. Baka rullarna  i 15-20 minuter i 175 grader tills de fått gyllene färg och är genomgräddade. Ta ut längderna och skiva dem i ca 1 cm tjocka skorpor. Sänk ugnen till 125 grader  och torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra. Servera precis som de är eller tillsammans med en kopp espresso och i bästa fall- en vin santo att doppa skorporna i - himmelriket!



 

Visa fler inlägg