Vit chokladmoussetårta med jordgubbar




Det här receptet är hämtat från Rosendals trädgårsdkaféboken och är en riktig favorit. Botten är gjord av mandelmassa och kakao och moussen är to die for. Moussen kan också göras bara för sig. Den här tårtan har jag gjort många, många gånger och den är alltid lika uppskattad. Den vita chokladen bryter fint av mot limen i smeten och jordgubbarna som serververas till.

Idag har vi varit nyttiga jag och Peter, inte matmässigt utan mer att vi fixat en massa nyttiga saker, slängt saker på tippen, pantat en väldans massa flaskor, köpt viktiga saker till vår resa som en spann (!) och födelsedagspresent till Sebastian.  Vi har dessutom hunnit med en powerwalk så det är till att klappa sig själv på axeln litegrann.

Nu tar jag kväll och tänker göra något vansinnigt pensionärsaktigt, jag tänker nämligen krypa upp i soffan och titta på Morden i Midsommer. Jo det är sant. Huga!

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Till botten:

300 g riven mandelmassa
3 ägg
1 dl kakao

Riv mandelmassan grovt och vispa ihop med äggen och kakaon. Häll i en form med löstagbar botten och grädda på 175 grader i ca 10 min. Ta ut formen och låt kakan kallna.

Till moussen:
200 g vit choklad
3 äggulor
5 dl vispgrädde
3 st lime

Smält chokladen och rör försiktigt ner äggulorna. Riv skalet på limen och pressa ner saften. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Häll över bottnen och låt stå i frys i minst tre timmar. Ta fram tårtan ca en halvtimme före servering, moussen skall vara tinad, då är den som godast. Servera med färska bär.






#1 - - tjofftjoff:

Guu vad gott! Den där ska jag prova baka i sommar :D

#2 - - Linda - Cupcakefluffan:

Vilken mumsig tårta :-)

#3 - - M E R E I:

- detta ska jag prova!

#4 - - Lisa Arvidsson:

Åååå nästa gång vi har gäster, då blir det denna tårtan här. :D Har gjort med "vanlig" mandelmassebotten länge, men aldrig testat med kakao i men det ska det bli ändring på. :)