Picnicbrödet - basilika,tomat och ostbröd

Till gårdagens picnic bakade jag mitt vanliga bröd i en lite uppdaterad form. Jag fyllde det med ost, basilika och tomat och rullade ihop det och fick ett jättebra picnicbröd. Det fina med det här brödet är att det är lite allt i ett och man behöver inte ha med sig pålägg eftersom det redan finns i brödet. Smart  ;)

Det här brödet bakar man precis som kanelbullar, dvs kavlar ut degen, lägger på ost, tomater och basilika och rullar ihop till en rulle som man sedan formar till en ring och låter jäsa. Självklart kan du fylla brödet med det du tycker är gott, t.ex. lufttorkad skinka, oliver, spenat och fetaost, det går att variera i oändlighet. Väldigt enkelt och väldigt gott.

Till ett bröd behöver du:

1, 4 l vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 nypa salt
1 dl olivolja
ca 1 liter vatten

Fyllning:
Riven ost och mozzarella
ca 10 skivade cocktailtomater
färsk/torkad basilika
olivolja
salt och peppar

Blanda torrjäst, salt och va 8 dl mjöl. Tillsätt vatten och olja och blanda väl. Degen skall vara mycket lös. Jäs, helst över natten, annars minst 1 timme. Tillsätt resten av mjölet och knåda till en inte alltför fast deg. Degen skall vara lite lös men formbar. Kavla ut degen på mjölat underlat till en rektangel. Lägg på ost, skivade tomater och basilika, salt och peppar och ringla över olivolja. Rulla till en rulle och forma en ring. Jäs i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i ca 30-40 min - beror lite på hur tjock rullen är.



#1 - - Karin:

Ser supermumsigt ut!

#2 - - Katarina:

Ett bröd man kan variera med olika fyllningar, gillar!

#3 - - Hanna:

Tack, detta ska jag absolut testa, ser så otroligt gott ut!

#4 - - Anonym:

Brödet ser jätte gott ut! Det måste jag baka till nästa pocknick :)

#5 - - Linda - Cupcakefluffan:

Så gott, det brödet måste jag allt ta och testa

#6 - - Johanna:

Alltså, finns inte en chans att det kommer se sådär perfekt ut om jag bakar det!

#7 - - charlotta:

HURRA för receptet! det godaste brödet jag har ätit i hela-mitt-liv. lätt.

#8 - - Sofia:

Åh vilket bra recept, det ska jag verkligen prova!