Nattamat

Under vår picknick härmomdagen konstaterade vi att det finns fina saker och skriva om och mindre fina saker att skriva om som matbloggare. Det här är en rätt som förmodligen går under kategorin av maträtter som de flesta matbloggar inte skriver om, pyttipanna. Det är ju lite synd eftersom det kan vara så vansinnigt gott med hemlagad pyttipanna och stekt ägg, speciellt sent på kvällen när man är sådär vrålhungrig. Det här med stekt kall potatis har jag en märklig förkärlek till, det kommer förmodligen för att jag fått det så många gånger av min kära faster som lärt mig allt jag kan om  mat. Om man kom hungrig till henne slängde hon alltid ihop något och hon fick allt att smaka så gott med mycket kärlek och smör.

Jag märker att det här med rester har blivit något av en trend på bloggen den senaste veckan, vi rensar verkligen kylskåpet och samtidigt har vi inte riktigt någon ork att laga mat från grunden så ja, då blir det rester. Häromkvällen slängde jag ihop en pytt av det som fanns i kylen, kryddkorvar, potatis, paprika och lök. Gott blev det!#1 - - Mårtenssons kök:

Här blir det bara pyttipanna när vi haft lammstek till middag, det är liksom den enda gången det blir kött över till en pytt:) DÅ är det vansinnigt gott att blanda ner lite crème fraiche och kryddor så det blir en pytt av det lite såsigare slaget.

#2 - - emelie:

ser ju föööör gott ut - hungrig jag blev.

#3 - - En Annas dag:

Så roligt och ekonomiskt att laga gott av det som finns hemma. Brukar oftast bli goda och ovanliga resultat :)

#4 - - fia:

Uh så gott!! Tror jag ska steka lite pottis och ägg :) MUMS!