Midsommar 2011




Vi har haft en helt fantastisk helg. Nu har alla åkt och det är så tyst och stilla i huset och jag saknar alla redan. Det är fantastiskt mysigt att ha barn i huset, att busa, skratta, och mysa med en massa god mat. Vår hund Akilles har haft fullt upp att hålla koll på alla och däckade totalt igår kväll, han sov 12 timmar i sträck vilket aldrig har hänt förut...

På midsommarafton hade vi skaldjursbuffé med havskräftor, räkor och krabbklor men förstås också matjesill och potatis. Det här har verkligen varit en ordenlig mathelg, kylskåpet har varit fyllt till brädden. Vi har märkt hur förtjusta alla är i rester, vissa har smugit ut i köket sent på kvällen och tagit sig en nattamacka, smakat lite på den överblivna tårtan och skalat några kräftor. Rester måste vara det godaste som finns...

Vi har förstås också ätit den obligatoriska jordgubbstårtan som man bara måste äta på midsommar. Jag gjorde två varianter, en vitchokladmoussetårta och en brittatårta med sockerkaks och marängbotten. Bägge serverades med jordgubbar. Om de gick åt? Ja!





#1 - - Johanna:

Å ja, rester är det allra bästa. När maten fått gotta till sig lite i kylen blir den nästan alltid som godast av nån anledning.



Skaldjursbuffe i skärgården låter ju verkligen underbart, perfekt midsommar.



Bloggade förresten just om att det är så härligt med färska kryddor, och i slutet frågade jag om nån vet hur man håller dem vid liv länge. Tänker mig att om någon kan svara på det är det nog du! (så titta gärna in där i så fall ;))

#2 - - Matti:

Mmmmmm, nattmacka med kräftor och tårta :)

#3 - - Hanna:

Underbart med skaldjur på midsommar!

#4 - - Mårtenssons kök:

Jisses så gott det låter med skaldjursbuffé!