Rulltårtebakalse med lemoncurdgrädde och jordgubbar
Att göra bakelser av rulltårta är en riktig klassiker från min barndom. Jag kommer ihåg att vi ofta sådana här bakelser,  ofta fyllda med jordgubbssylt och med grädde på. Jag gjorde en egen variant på dessa bakelser igår, fyllde rulltårtan med lemoncurdgrädde och toppade med jordgubbar.  Min rulltårta blev som ni ser på bilderna lite för tjock och sprack när jag rullade den, nästa gång skall jag försöka stryka den ännu tunnare på plåten.

Rulltårta

3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Vipsa ägg och socker fluffigt. Rör ner de torra ingredienserna och bred ut smeten på ett smörpapper i en djup plåt. Försök få smeten så jämt så möjligt. Grädda i 175 grader i ca 7-8 min, det går fort!

Bred ut ett smördegspapper och strö på strösocker. Vänd rulltårtan upp och ner så att den gräddade delen hamnar på strösockret. Dra försiktigt av smörpappret från kakan.

Jag fyllde min rulltårta med lemoncurdgrädde, dvs. lemoncurd blandat med vispad grädde. Jättegod fyllning till tårtor! Det brukar bli lagom att blanda i ca 3 dl vispad grädde i en sats lemoncurd.#1 - - Hanna:

Rulltårta är verkligen barndom, och jag är också förespråkare av lemoncurd grädde, så friskt och gott!

#2 - - Fia:

Åh så gott! Jag var så sugen på nåt gott ikväll men orkade bara inte göra något. Bättre ork i morgon för då blir det rulltårta med lemoncurdgrädde och jordgubbs! Tack för receptet :)

Kram från Blekinge!

#3 - - Linda - Cupcakefluffan:

Rulltårtsbakelse är så gott