Pastagratäng med mozzarella

Regnet fortsätter att ösa ner. Termometern visade 16 grader och det känns som att hösten är på väg. Min pappa tror att augusti kommer bli varm och skönt och jag hoppas att han har rätt, jag har ju inte badat klart än! I övrigt plöjer vi pocketböcker och tittar på The Killing. Bra serie för övrigt. Dagens lunch bestod av en pastagratäng som kom till ur det klassiska "man tager vad man haver". Tomater, vitlök, baslika, oregano och mozzarella fick bli grunden till denna snabba rätt.

Pastagratäng till 2 personer

Pasta (hur mkt beror lite på vilken sort du använder, jag använde 1/2 paket pastaskruvar)
3 tomater
1 vitlöksklyfta
färsk oregano och basilika
salt & peppar
olivolja
mozzarella

Koka upp vattnet till pastan, salta rejält och  låt pastan koka ca halva koktiden. Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Häll pastan i portionsformar eller i en större form och häll över såsen. Ringla över olivolja och lägg på skivad mozzarella. Grädda i ca 15 -20 min på 200 grader.#1 - - Fia:

Åh så gott. Jag älskar pastavarianter, ffa de i ugnen. När du skriver "samtliga ingredienser i en mixer"..vilka menar du då? Tomaterna och kryddorna?

Mellan varven får jag sån idétorka med mat så jag orkar inte ens fundera ut nya recept utan kör på mitt gamla kit. Sånt här piggar verkligen upp!! Idag satt jag och kollade i en gammal receptsamling från sen 70-tal där jag sparat recept från skvallertidningarna. Allt för att kunna "förnya" sig..haha..!

Kycklinglever är mums! Hur hade de tillagat det? Jag gör gryta med champinjoner och lök/vitlök men kan tänka att italienarna gör det mycket godare :)

Vågar nästan inte skriva men här är det 21 grader och sol - Blekinge! Vi var i Kristianstad vid lunch och där var det INTE sol..Jag vill bada ända in i oktober! Ha det så gott//kram Fia

#2 - - Anonym:

Mums vad gott!

#3 - - Emma says style, love & rock and roll.:

lät sjukt gott. a must try!

#4 - - Elisa:

Det ser så himla trevligt ut att servera i portionsformar så där, mycket roligare än att sleva ur en stor form. Fina bilder också.