Frukostfallor

Eftersom jag lever tillsammans med en skåning har det av naturliga skäl funnits en del språkbarriärer att överkomma. Som det här med frallor. Om man går in i ett bagari i Malmö och ber om att få en bulle så får man vad vi i resten av Sverige kallar för frallor. Förvirrat! Idag har jag iaf bakat frukostfrallor till min skånepåg. Jag satte degen igår kväll, frallorna blir mycket godare då! Beroende på vad jag är sugen på blandar jag i t.ex. linfrön, hackade valnötter, eller harvregryn. Till den här degen funkar det att blanda i ca 1 dl havregryn, tänk på att minska mängden mjöl.

Karins frukostfrallor ca 14 st

8 dl vetemjöl mjöl
2 dl rågsikt
5 dl vatten
1 pkt torrjäst
1 dl rapsolja
1 nypa havssalt
sesamfrön


Gör så här:
Blanda de torra igredienserna och häll i vatten och olja. Bearbetat i matberedare i ca 10 min. Låt jäsa över natten. Baka ut bullar och låt dem jäsa i ca 30 min. Pensla med lite vatten och stö över sesamfröna. Grädda på 200 grader i ca 7-8 min.

Regnet har fullständigt vräket ner under dagen, nu har vi uppehåll men det börjar mullra dovt...snart kommer åskan...

 

#1 - - hanna:

jag är uppväxt i södra småland, på gränsen till skåne, och hos oss hette det frallebulle. har en traumatiskt minne när jag som tioåring var i stockholm och beställde en "frallebulle med ost" på ett café. fick ett fniss och "jag antar du menar en fralla" till svar... :)

#2 - - karin - trattoria:

Hanna: haha, förstår traumat! :D

#3 - - Pilla:

Fina frallor!

#4 - - chanette:

dessa såg mumsiga ut