Saffranskolan


Ok. Saffranskola. Rinnande guld. Kola som smälter i munnen. Glöm chokladkolan. Det här är den bästa kolan ever. Jag älskar ju som bekant saffran och att tillsätta den i kola var en bra idé. Tack för det tipset Clara!

Idag skiner solen här hemma. Det var på tiden. Jag tänkte försöka njuta av resten av semestern så gott det går även om det är lite svårt eftersom mailen och samtalen trillar in hela tiden. Men snart är det jul tänker jag...

Saffranskola

150 g smör
3 dl grädde
3 msk glykos
5 dl socker
1 dl ljus sirap
0,5 gram saffran

Smält socker, smör, glykos, grädde och sirap i en kastrull. Tillsätt saffran. Låt koka i ca 30 min. Om du vill kan du göra ett kulprov efter 30 min. Dvs ta en matsked av kolan och  häll i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en liten kula av kolan är den färdig. Häll  upp i smörad form eller i knäckformar och låt stelna.

#1 - - Emma:

Ser galet gott ut :)

#2 - - Moa - Dagens blogg tävling ♡:

Visst är hon 09

#3 - - Katarina:

Den här är säkert god! Kola som smälter i munnen, nam!

#4 - - Ida:

Hade så gärna velat göra kola, men hur mycket jag än kokar så blir den aldrig seg. Måste vara något med den canadensiska grädden eller smöret, för hemma i Sverige fungerade det! :)Håller just nu på att sätta ihop en liten kokbok om just saffran i iPhoto för en av mina canadensiska vänner. Här är inte alls saffran förknippat med julen, så hon vet inte alls hur hon ska använda den i matlagningen. Du kanske har något bra recept på saffran i maträtter?

#5 - - fia:

mmm..:) gottigottgott!

#6 - - Kim:

That seals the deal - saffranskola it is!När det gäller träffen så tänker jag låta de andra bestämma dag så får jag se om jag kan... det händer en hel del annat nu omkring mig. Du då?

#7 - - Amy's piece of cake:

Ser smarrigt ut! Vill gärna testa att göra dessa men jag får vänta till nästa jul... kan ju inte ta efter dig i vartenda recept ju! ;)

#8 - - Tess:

Gud så gott! Och jätte inspirerande & härlig blogg! Farligt att gå in här dock ;-)

#9 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Det låter verkligen ljuvligt, jag älskar saffran och kan tänka mig att det passar bra i kola <3

#10 - - Sara:

Låter gott :)

#11 - - Johan Hedberg:

Den där ser på gränsen till sjukligt god ut. Stor risk att det blir just det där jag bakar i morgon.

#12 - - matmedmeraa:

Doften av saffran är så underbar. Själv valde jag att göra saffransfudge, men saffranskola ser så smaskig ut!