Rödkålssallad med granatäpple



Gomorron annandag jul säger jag som sov till 13...? Jag och Akilles var ute klockan nio i morse och tänkte sen mysa lite i sängen. Vi slocknade bägge två och sov, ja, till 13, det har nog aldrig hänt tidigare. Men det verkar ju  som om vi behövde det... Det stormar utanför fönstret och vi går mest och myser. Jag borde förbereda morgondagens 35-årskalas men är inte riktigt där ännu... Ikväll väntar julmiddag med vänner och imorgon beger vi oss söder ut till Skåneland där bästa Alex fyller år. En bra helg så här långt... Dagens recept är hemtat från årets julbord. Vi hade två stycken vegetarianer på besök och därför testade jag den här juliga salladen som Charlotta skrev om häromdagen. En riktigt fräsh sallad som passade bra på buffén. Jag gjorde om den lite och tillsatte apelsin. Testa den! Trevlig fortsättning på er!

200 g rödkål
1 filead apelsin
1 påse babyspenat
1 granatäpple
0,5-1 dl grovhackade valnötter
balsamvinäger
olivolja
havssalt & nymald svartpeppar
en gnutta socker

Strimla rödkålen, skala och filea apelsinen och blanda med babyspenaten. Blanda en enkel vinaigrette (2 delar olja och 1 del balsamvinäger) och häll över. Strö över grovhackade valnötter och granatäppelkärnor. Servera!


#1 - - Emmy:

Den här salladen har allt. Den är snygg, god och nyttig! Sådan här mat blir jag glad av :-)

#2 - - sofie mumsfillibaba:

Vad skönt att sova ut! Antagligen behövdes det!:)

Härlig sallad. Vi gjorde rödkålssallad med apelsin o äpple i på julbordet. Fräscht och gott!!

#3 - - Kim:

Fram för mer sådant här fräscht på julborden! Bra för både kroppen och miljön... Och gott!

#4 - - Amy's piece of cake:

Så god salladen ser ut, granatäppelkärnor är favorit yummie. God fortsättning!

#5 - - Anonym:

http://dagligtcitat.blogg.se/?tmp=28003858 <-- Besök :)

#6 - - Petra:

Det ser vackert ut!

#7 - - Åsa:

Me like! (säger hon med munnen full av granatäppelkärnor!)