Pepparkaksmuffins med lingonfrosting


Godmorgon måndag säger jag. Idag är det jag som stannar hemma och kurerar mig från feber och virus. Jag tänker inte göra många knop. Det är precis vad jag behöver. För en tid sedan bakade jag de här muffinsen. De är en variant på den mjuka pepparkakan med lingon i. De syrliga lingonen bryter fint mot den söta muffinsen. 

Pepparkaksmuffins ca 15 st

150 g smält smör
3 ägg
2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i smöret och blanda sedan i kryddor,  de torra ingredienserna. Grädda i ca 7-10 min på 175 grader. Låt svalna.

Lingonfrosting
1 dl rårdöra lingon
200 g philadelphiaost
50 g smör
2 dl florsocker

Vispa samman smör, socker och philadelphiaost tills frostingen är slät. Blanda i lingonsylten och bred på de svalnade muffinsen. Förvara i kyl.

#1 - - Petra:

Godmorgon;) Kya på dig!,,,,tänk dig att jag skickar en fin burk med hemmagjord godis i som du kan njuta av nu när du är sjukling. Krya på godis, vi kan ju låtsas lite;) Allt på din blogg är som godis för mig,,jammi, härligt! Kram

#2 - - Sofie:

Åh så gott det ser ut! Krya på dig!

#3 - - Elena:

Mums! :)

#4 - - Bodypalace:

läckert! =)

#5 - - simone:

pepparkaks muffins låter jättegott! :D

#6 - - Karin:

Åh vad gott det låter!

#7 - - Amy's piece of cake:

Alltid gott med pepparkaksmuffins! Gjorde liknande för ett tag sedan men jag toppade mina med Cambozolaost!

#8 - - Emmelie:

Åh hjälp vad gott det där måste vara. Oslagbar kombo!Tack så mycket :)

#9 - - sofie mumsfillibaba:

Vad är det för skitvirus som går? min sambo ligger nerbäddad med feber. Pjuhhh....vill inte ha!Gjorde liknande pepparkaksmuffisn för nåt år sedan. Supergoda!

#10 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Åh stackare! Det är verkligen sjukdomstider nu, hoppas du kryar på dig riktigt snabbt! Jag ÄLSKAR pepparkaksmuffins,och tillsammans med lingon är det ännu bättre <3

#11 - - Kim:

Usch ja, stanna du hemma och kurera dig! Mjuk pepparkaka är en favorit hos mig, låter gott med syrlig lingonfrosting, när vanlig frosting tenderar att bli så söt.

#12 - - lovisa/polichinelle:

mmm, verkar vara en underbar kombination det där!

#13 - - Emma Garcia:

Hej hej! Idag va den första gången jag läste din blogg och jag måste bara buga och tacka för all insperation.. Tack Tack och helt underbar blogg :)

Mvh , Emma

#14 - - sabina:

va gott deet låter!Gå gärna in och kolla min blogg idag jag har gjort rocky road cupcakes. De blev jättegoda! www.mammahjarta.blogg.se