Lussebullarna




Jag har egentligen aldrig tyckt om lussebullar. När jag var liten var de flesta lussebullarna torra och ganska trista. Det är inte de här bullarna kan jag lova. De är fluffiga och saftiga om man nu kan kalla en vetebulle för fluffig..? Och jag äter alldeles för många varje dag...Hemligheten heter mjukt smör istället för smält och kesella. De här två ingredienserna gör bullarna oerhört saftiga och de håller sig länge.

Karins lussebullar ca 30 st

1 pkt saffran (det går bra med två också..)
1 pkt färsk jäst
5 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 burk fet kesella
200 g mjukt smör
14-16 dl vetemjöl

Blanda mjölken med saffran och värm till ca 30 grader. Smula jästen och häll över mjölken och blanda ut jästen tills den smält. Tillsätt smör, socker och mjölet, blanda i lite av mjölet i taget och spara ca 2 dl. Knåda degen i maskin i ca 10 min och låt därefter jäsa i ca 1 timme. Lägg degen på ett mjölat bord och knåda den tills du har en slät deg. Rulla ut längder och forma lussekatter. Låt jäsa i ca 30 min. Pensla dem med ett vispat ägg och tryck ner ett par russin i bullarna. Grädda i ca 15 min på 200 grader.

#1 - - Amy's piece of cake:

Lussebullar som är såå goda... klart de ska ju inte vara torra! ;) Bra att du ändrat uppfattning! Ser gott ut.

#2 - - emelie:

finns ju inget godare än en riktig saftig lussekisse & ett glas julmust såhär års. bara snön som saknas!

#3 - - Garderobsgrubbel&Byråbekymmer:

åh mums vad gott!

älskar lussebullar!



Hoppas du haft och har en fin 1 december!



//Anna

driver webshoppen och klädmärket Avanna

tshirts linnen tygkassar posters magtröjor

www.avanna.se

#4 - - Katarina:

Så fina och saftiga skall det vara :)

#5 - - Emma:

När lägger man i kesellan då?