Ungsstekt kyckling med sötpotatis

Söndagsmiddagen bestod av ungsstekt kyckling och sötpotatis, en stor favorit här hemma hos oss. Det här är matlagning när den är som bäst, in med allt i ugnen och stäng luckan och gör något roligt undertiden som maten klarar sig själv. Kycklingen blir väldigt mör när man tillagar den på det här sättet och potatisen får ljuvligt smak när den får stekas tillsammans med kycklingen.  Jag brukar räkna 1/2 kyckling per person, det låter kanske mycket men jag lovar, det går åt.

Det här behöver du till 4 personer:

2 hela kycklingar
1 citron
färska kryddor
smör
salt & peppar
olivolja

ca 8 st sötpotatisar


Så här gör du:
Lägg kycklingarna i en ungsfast form eller en lergryta. Dela citronen och lägg den i kycklingen tillsammans med färska örter. Jag brukar även lägga färska örter under skinnet på kycklingen. Klicka på smör på kycklingen och smeta in, häll därefter på olivolja och salt & peppar. Lägg på folie och sätt in i ugnen på ca 200 grader i ca 1 timme. Efter en timme skalar du potatisen och skicar dem i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i formen tillsammans med kycklingen och stek i ca 35-45 min till.#1 - - joanna- att leva med Aspergers syndrom!:

Hej jag heter Joanna är är 23 år.

När jag var 14 år fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppet hjärtat om mitt liv med diagnosen och allt vad det innebär för att folk ska få mer förståelse och insikt för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder.

Så besök gärna min blogg:)

kram

#2 - - sofie mumsfillibaba:

Helt rätt!! Låt maten sköta sig själv!! Helt tokigt i sötpotatis. Hel kyckling har jag nog aldrig gjort.

#3 - - Carro:

SÅ gott!

#4 - - Fia:

Ser väldigt gott ut. Jag har frysen full med hela kycklingar och tänkte försöka göra lite olika rätter av dem. Har letat lergryta på loppis men de är inte så vanliga. Kan man ha vanlig gryta med lock eller folie är bättre?

Kram och hoppas du får fin måndag//Fia

#5 - - Pernilla-alias Buba:

Gillar också mat som tillagas i ugn och som man slipper vakta. Ugnsgrillad kyckling är jag också svag för! Nästa gång skall jag prova ditt recept :)

#6 - - Sofia:

Lät supergott! Det ska jag definitivt testa.

#7 - - fia:

Nu har jag gjort kycklingen. Den blev oerhört mör men jag hade nog mesat med både kryddor och salt för den smakade inte så mycket. Nu vet jag det till nästa gång för det blir det, en nästa gång!!

Tack för BRA recept!