Limecheesecake med jordbubbar och blåbär




Jag köpte förmodligen sommarens sista paket jordbubbar igår. Nu är det slut på jordgubbstårtor, det dröjer antagligen till midsommar innan nästa sommartårta bakas...Igår bakade jag limecheesecake till söndagsmiddagen. Det här receptet kommer urspungligen från Leila och är förmodligen det bästa receptet på cheesecake jag vet, jag har ändrat och lagt till lite...

Det här behöver du:

200 g philadephiaost
2 dl kesella
1 dl socker
1/2 dl maisena
1 lime, skal och saft

300 g digestivekex
150 g smält smör

Så här gör du:

Krossa digestivekexen i en mixer och blanda med det smälta smöret. Bred ut smeten i en form med löstagbar botten och grädda i 175 grader i ca 10 min.

vispa philadelphiaosten med kesellan och äggen, tillsätt de torra ingrediensera och rör till en slät smet. Riv limeskalet och pressa ner saften i smeten. Häll i formen och grädda i ca 20 min i 175 grader. Servera med färska bär.



#1 - - Anonym:

ÄLskar allt med blåbär!

#2 - - fia:

Hu så gott! det är en viss "fara" att titta in på din blogg. Man blir väldigt sugen på det du visar..väldigt sugen! Detta recept är ju ett måste känns det som :)

efterrätter är en av mina passioner -

cheescake likaså!

kram för du delar med dig så mycket gott//Fia

#3 - - Johanna:

Åh jösses så mumsigt det ser ut!!!!

#4 - - ♡ sαnnαs гum:

Fy farao vad gott :D

#5 - - emelie:

förbaskat gott det där såg ut då. darnit.

#6 - - Anna:

Guuud så gott! :) Dessa färska och underbara bär.. Längtar redan "tillbaka" till sommaren :)

#7 - - Nathalie:

ååh så gott! kommer sakna jordgubbarna buhu :(