Egen skörd
En av de saker jag älskar med vår trädgård är att vi har ett alldeles eget litet äppelträd. Nu har äpplena äntligen mognat! Jag funderar på vad jag skall göra med mina äpplen, jag tror jag kommer satsa på äppelchutney och en massa goda äppelpajer med hemlagad vaniljsås. Jag är lite nyfiken på att testa att göra äppeldricka, något jag aldrig tidigare gjort.  Som vanligt är det bara att hojta om ni har något fint äpplerecept!#1 - - Marie-Louise:

Vilka härliga äpplen :) Ska nog ta en tur ut till min mamma och pappa och plocka lite äpplen tror jag allt. Kram

#2 - - sofie mumsfillibaba:

Lyx!! Äppelkaka!!!!! Hela hösten lång!

#3 - - Pernilla-alias Buba:

Vilka fina äpplen! Ser jättegoda ut verkligen. Mycket roligare än utbudet i affärerna tycker jag....Hade jag haft ett eget äppelträd hade jag gjort vanligt, hederligt äppelmos för det älskar jag att lägga på havregrynsgröten eller varför inte på lite vaniljglass? :)

#4 - - Mårtenssons kök:

Vilken härlig lyx med egna äppleträd, det skulle man ju haft.

Vi har gjort en väldigt god äppelsorbet en gång, vi hade iofs Granny Smith men det kanske går bra med andra äpplen också: http://martenssonskok.blogspot.com/2010/02/kvallens-meny.htmlGillar du sill så har vi även ett tips på en supergod middag med sill och varm äpplesallad:

http://martenssonskok.blogspot.com/2010/03/smarrig-sill.htmlHoppas du hittar något som du gillar, kul att se vad andra kan tipsa om:)

#5 - - emelie:

jag är sååå sugen varje gång jag ser ett äppleträd att bara hoppa in på trädgården där det står och PALLA en jäkla massa äpplen - men jag är för feg.

#6 - - Anonym:

Åh vad härligt! Älskar den tiden på året

#7 - - Maria T:

Oj så goda äpplena ser ut :) Ja marmeladen blev jättegod, min man äter den varje dag så det ser jag som ett bra betyg :)

#8 - - Johanna:

Det är så roligt med egen frukt, & det man bakar smakar liite godare än om man köpt frukten i affären :-)