Vitlöksmarinerat lamm med sparris, getost & balsamicosirap
Det här är en av mina absoluta favoriträtter. Lamm med sparris och getost och till det en balsamicosirap, oj så gott! Jag åt en fantastisk version i Barcelona en gång och sedan dess är sparris, balsamico och getost en favorit. Det är den perfekta bjudrätten eftersom den kräver lite förbereder men ger skenet av att vara väldigt komplicerad ;)  Det kan verka  komplicerat med balsamicosirapen men det är det absolut inte så testa, detta är fantastiskt gott!

Vitlöksmarinerat lamm

4 st lammkotletter
2 vitlökskfyftor
olivolja
salt & peppar

Mixa olivolja och vitlök, salta och peppra och pensla köttet. Grilla köttet i grillpanna eller på  kolgrill tills det är rosa inuti, det går ganska fort så akta så att du inte översteker köttet.

Sparris med grillad getost

1 knippe sparris
100 g getost
50 g pinjenötter

Grilla eller koka sparrisen, lägg två skivor getost på en plåt med bakplåstpaper och grilla i ugnen ett par min tills osten smälter lite i kanterna. Lägg pinjenötterna i en torr het panna och rosta dem snabbt tills de får fin färg.

Balsamicosirap

1 dl balsamicovinäger
2 msk honung

Blanda vinäger och honung, låt koka upp tills såsen reducerat, låt det fortfarande vara rinnig när du tar av den, den kommer tjockna ännu mer när den svalnar.


Följ min blogg med bloglovin
#1 - - Peter:

mmmm lammkött :oP

#2 - - Sara:

verkar jättegottt!

#3 - - Linn:

ser jättegott ut! :)

#4 - - Matilda:

du har en riktigt härlig blogg , är glad att jag hittade denna ! :)sv: haha jaa visst är hon söt :D helt underbart go är hon också :)

#5 - - Anonym:

OH LORDY! Jag har precis ätit & ändå vattnas det i munna!#6 - - THERÉSE:

det var ju faktiskt en bra idé du har där :)

#7 - - LORISSA LOVEBOMB:

det ser fantastiskt gott ut med sparris och getost! Verkligen sjuuuukligt gott! Här sitter jag, hur hungrig som helst, ur stånd att känna smak av mat på grund av förkylning. Du läskar mig :D

#8 - - M E R E I:

- Kikar in och önskar dig en trevlig helg! Kram!

#9 - - Ai:

Ser supergott ut!Sv;

Hej :D

#10 - - Frida:

Härligt! Det är skönt att ha lite inbokat iaf ;)Så gott detta såg ut då!#11 - - Karin:

Oh så smaskigt!

#12 - - Emmy:

OMG! Så gott! Hur kan det finnas människor som inte gillar lamm. Och sparris frossar jag i just nu, dock inte svensk ännu, men ger ändå en sådan vårkänsla.

#13 - - Mårtenssons kök:

Lamm är en absolut favorit i vårt kök, så makalöst gott!

#14 - - Ann-Sofi:

Gud jag dreglar ner hela datorn, det här såg grymt gott ut