Världens bästa kålsallad

Den här kålsalladen är en av mina absoluta favoritsallader. Det kan bero på att den är matig, innehåller fetaost och passar till precis allt, fågel, fisk eller kött. En riktigt bra sallad på buffé med andr ord! Idag åt vi den till grillade kycklingspett som blivit marinerade i lime, chili och olivolja. Idag har vi storstädat hela huset. Jag har legat på knä och skurat vårt trägolv i köket så nu är det så vackert, så vackert. Tvätten hänger på balkongen och alla trasmattor är piskade och vädrade...nu..nu är det påsk!

Det här behöver du till kålsalladen:

1/2 vitkålshuvud eller spetskål
1 pkt fetaost
gula och röda cocktailtomater
1 knippe färsk dill
2 avocado
1 dl olivolja
salt & peppar

strimla kålen fint, skär tomaterna i mindre skivor och skiva avocadon. Hacka dillen och smula fetaosten. Blanda alltihop och häll över olivoljan, det skall vara mycket olivolja! Salta och peppra. Låt stå i kylen en stund så alla smaker hinner utvecklas.

Min egen fina Peter med grillade kycklingspett




#1 - - Thérèse:

Tack så hemskt mycket! :)

#2 - - Linda:

Härlig blogg med fina bilder! Skoj att du tittade in hos mig!:-)

#3 - - Matilda:

oooh kyckling !! underbart :D



sv: tack så mycket :)

#4 - - carina:

Vad gott det ser ut! Roligt med en lite annorlunda sallad!

Glad påsk på er!

#5 - - Louise:

Åhhh, vad gott! Blad det godaste som finns är vitkål, dill och fetaost. Att man inte testat det i en sallad tidigare.



Glad Påsk!