Tiramisurulle






Igår fick jag en idé om att man kunde göra tiramisú i rulltårteform. Sagt och gjort, det blev en hasselnötsbotten och en mascarpone och kaffekräm som fyllning. En lite snabbare och mer jag tager vad jag haver variant av tiramisú  som funkar när man blir sådär vansinnigt sugen på denna underbara efterrätt. Inte helt tokigt kan jag meddela!

Det här behöver du:

botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl finmalda hasselnötter
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Till fyllningen:
1 burk mascarpone
ett par koppar stark espresso
1 dl florsocker
(ett par centiliter av t.ex. amarone om du är sugen på det)

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och rör ner de torra ingredienserna. Bred ut på ett bakplåstpapper till en rektangel som är jämn. Baka av i ca 7-8 min (det går fort!) på 175 grader. 

Rör ihop ost och kaffe och socker och låt svalna en stund. Bred sedan ut på tårtbotten som har fått svalna och rulla ihop försiktigt. Pudra med kakao. Voila!